CALABRIO

HOE HET BEGON

Het verhaal van CALABRIO begint bij Maurizio Manno. Toen Maurizio 2,5 jaar geleden zijn grote liefde achterna kwam naar Nederland, wist hij niet wat hem hier te wachten stond. Eenmaal in Nederland miste hij zijn Italie.

Zijn mooie Calabria waar de snelheid van het leven werd bepaald door het tempo van seizoenen.

Liefs wilde hij Calabria naar Nederland brengen. 

De gedachten en herinneringen aan Calabria en zijn jeugd waar hij in olijfgaarden leerde plukken, persen, bottelen.

Wat waren ze gelukkig, niet omdat ze zo verschrikkelijk rijk werden van de olie, maar omdat ze trots waren op hun prachtproduct.

Het was Maurizio inmiddels ook wel opgevallen dat de olie in Nederland niet smaakte, veel minder dan hij gewend was. Daarom bracht hij altijd olijfolie uit Calabria naar Nederland , en naar een paar bevriende restaurants. De reacties waren erg positief, en voor Maurizio het wist was hij een klein export bedrijfje begonnen.

Hij besloot er zijn baan van te maken en een eigen eersteklas natuurlijke olijfoliemerk te beginnen onder de naam die Calabrio.

De olie van Calabrio komt rechtstreeks uit olijfgaarden van Calabria, het onbedorven zuiden, waar de grootste bron van inkomsten komt o.a uit de  verkoop van olijfolie.

Waar met kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur de beste olijfolie wordt gemaakt.


 


 

 

 


Olijfgaarden van Calabria