Een Natuurproduct

 

Onze olijfolie is 100% natuurlijk. Voor een natuurproduct zoals onze olijfolie, zijn een paar dingen van belang. Het ras van de olijf, het klimaat en de grond waarin de boom staat en de boer en zijn snoei-, pluk-, pers- en onderhoudstechnieken bepalen uiteindelijk hoe de olie smaakt, en waarvoor hij geschikt is.

Voor Italiaanse olijfolie geldt dat misschien nog wel meer dan voor welk product dan ook. In Italië heeft iedere regio zijn eigen traditie van persen, oogsten en snoeien. DE MOOISTE KWALITEIT


Natuurlijke olijfolie is lekker en goed voor je. Hoe verschillend onze boeren, hun bomen en hun olijven ook zijn, een paar dingen doen ze allemaal hetzelfde. 

Ruimte
Al onze boeren geven hun boom de ruimte. Twee keer zoveel dan je normaal gesproken op een olijfgaard ziet. Het zorgt ervoor dat ze de zon goed kunnen absorberen, en dat de wortels van de boom niet hoeven te concurreren met die van hun buurman. 

Plukken
Al onze olijven worden met de hand geplukt. Het is vooral een selectieproces. De plukker zoekt de juiste, rijpe, gezonde olijven eruit, en zorgt er zo voor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Vaak komen die olijven letterlijk zo uit de boom vallen als je hem, ook weer met de hand, voorzichtig een beetje schudt. 


Persen 
​Al onze olijven worden onder lage druk en onmiddellijk na de oogst koud geperst (lager dan 25 graden voor de kenners). Het persen is een slow en koud proces, en door de olijven niet te verhitten, binnen zes uur na de oogst te persen en onmiddellijk in onze UV-werende fles te stoppen blijven de smaak en de voedingsstoffen het beste bewaard. 

Natuurlijke olijfolie is goed voor je. Het bevat gezonde vetzuren, mineralen en antioxidanten, en daar weet je lichaam wel raad mee. Natuurlijk blijft het een vet, en dus is het verstandig het met mate te gebruiken. 

Geen enkele van onze olie wordt geraffineerd. Al die chemische processen zijn niet goed voor de smaak, en niet goed voor de voedingsstoffen vinden we.